Waarvoor kan ik een Hotmail email (niet) gebruiken ?

Een Hotmailadres is een volwaardig, 100% functioneel e-mailadres. Je kunt Hotmail het best gebruiken voor informele communicatie. Bijvoorbeeld tussen vrienden en familie of voor je aankopen bij je favoriete webshop. Daarnaast verleent een Hotmail-account toegang tot diverse andere diensten van Microsoft, zoals online agenda of persoonlijke opslagruimte. (OneDrive)

Aanmaken
Hotmail niet voor zakelijke gebruikers

Alle Microsoft diensten

Naast het zenden, ontvangen en bewaren van berichten, kan je met Hotmail ook andere diensten gebruiken. Als je inlogt via de Hotmail website, wordt je automatisch doorgestuurd naar je mailbox. Als je dan linksboven op het icoontje klikt, verschijnt een menu. In dat menu staan alle applicaties en diensten waarvan je gebruik kunt maken. Op de pagina  ‘Hotmaildiensten terugvinden‘ staat een opsomming van de belangrijkste Hotmail applicaties en dienten.

Andere online accounts

Bij een webshop of app kun je meestal een account aanmaken. Voor het aanmaken van een gebruiksersaccount is telkens een e-mailadres nodig om je identiteit te kunnen verifiëren. Afhankelijk de beveiligingsgraad van de website, zal je een Hotmail adres mogen gebruiken of niet. In 90% van alle gevallen, zal een Hotmail email worden aanvaard.
Om fraude te voorkomen, kan het voorkomen dat Hotmail of Outlook niet wordt geaccepteerd. Aangezien Hotmail een gratis service aanbied, kan eender wie een account op jouw naam hebben aangemaakt. Financiële en identiteitsgevoelige toepassingen zullen daarom vaak enkel provider-mailadressen toelaten. Bijvoorbeeld @telent.be, @pandora.be, @kpnmail.nl,…

Professionele email voor het werk

Hotmail is geen aanrader als je regelmatig emails moet versturen in een professionele context. Het is niet simpel om de afkomst van een email te controleren met Hotmail. Iedereen kan namelijk een hotmail aanmaken. Wanneer je emails stuurt naar collega’s en klanten, komt een Hotmail niet betrouwbaar over. Het is beter om een email van het werk zelf te gebruiken. Als je geen werk-email hebt, kun je best een mailadres gebruiken verkregen via je internetprovider.