Hotmail inloggen

Inloggen bij Hotmail kan op verschillende manieren. De meest gebruikte manier is via het formulier dat op de website van Microsoft Outlook staat.

  1. Ga naar de website van Microsoft Outlook – (vroeger hotmail.com)
  2. Centraal op de pagina ziet u  het  login formulier. (Gebruik de link uit stap 1 om direct naar de Microsoft Outlook inlogpagina te gaan). Klik met de muis in het eerste veld waarin u kan typen.
  3. Typ uw hotmailadres, en klik op de blauwe knop ‘volgende’
  4. Typ nu uw wachtwoord (bolletjes verschijnen)
  5. Klik op de blauwe knop ‘Aanmelden’
  6. Voila, u bent nu ingelogd.

Aandachtspunten tijdens het inloggen

Ten eerste is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je nooit je wachtwoord deelt met iemand anders. (Bijvoorbeeld wanneer je iemand om hulp zou vragen) Daarnaast kunnen er zich in uitzonderlijke gevallen problemen voordoen tijdens het inloggen. Hoewel deze problemen vervelend zijn, ligt de oplossing vaak voor de hand. Voorkomen is beter dan genezen. Daarom kunt u hieronder een opsomming terugvinden met aandachtspunten tijdens het inloggen. De bedoeling is uiteindelijk om zo snel en veilig mogelijk toegang te krijgen tot uw Hotmail-account.

Ben je op de juiste website ?

Voorkom je dat je gegevens invult op een valse website. Dergelijke malafide websites heten phishing websites. (wat is phishing?) Controleer als de website url begint met een van onderstaande mogelijkheden:

Indien je niet zeker bent: surf manueel naar https://outlook.com om het login-process opnieuw te starten.

Is CAPS LOCK toets uitgeschakeld ?

Het is een klassieker wanneer het niet lukt om in te loggen. Als deze toets is ingeschakeld typ je alle letters in hoofdletters. Aangezien wachtwoorden hoofdlettergevoelig zijn, zorgt dit voor wachtwoord foutmeldingen. Wanneer je in stap 3 van bovenstaande stappenplan alles in hoofdletters ziet verschijnen wil dat zeggen dat caps-lock is ingeschakeld. Volg de instructies op WikiHow als je niet weet hoe je dit uitschakelt.

Gebruik je liever een mailprogramma om in te loggen ?

Het voordeel van een e-mailprogramma is dat je mailbox altijd in één klik te bereiken is vanop je persoonlijke computer. Indien je een emailprogramma gebruikt om je mails te raadplegen: Controleer de uitgever van het programma ! Het is belangrijk dat de maker van het programma bekend en betrouwbaar is. Logingegevens kunnen namelijk worden doorgestuurd naar hun computersysteem zonder dat je dit weet. Hetzelfde geld voor mobiele applicaties op smartphones en tablets (apps).

 

Heeft u nog geen hotmailadres ? kijk eerst op de pagina Hotmail aanmaken.

Heeft u problemen met inloggen. Lukt het niet ? Raadpleeg onze help pagina met 'vaak gestelde vragen over Hotmail'.