Hotmail aanmaken

Op deze pagina staan stap-voor-stap instructies voor het aanmaken van een hotmailaccount. Hiermee zult u vervolgens gratis berichten kunnen ontvangen en versturen. Je kunt ook meerdere accounts aanmaken. Dat kun je niet in één keer doen. Dan moet je hetzelfde proces telkens herhalen. Het is zo eenvoudig dat u de tweede keer geen stappenplan meer zult nodig hebben om nog een Hotmail aan te maken.

 

  1. Surf in de eerste plaats naar de website van hotmail, of klik hier.
  2. Op de vernieuwde startpagina staat onderaan het scherm een grote knop ‘gratis account maken’. Klik erop.
    (Indien je geen grote blauwe knop ziet, maar enkel een inlogscherm: Klik op de blauwe tekst ‘maak er een‘ op de website van Hotmail. U kunt ook klikken op de blauwe link uit bovenstaand puntje van deze pagina.
  3. Klik in het eerste veld met de tekst “Nieuwe e-mail” en kies je gewenste gebruikersnaam. Deze gebruikersnaam in combinatie met het ‘achtervoegsel’, wordt straks jouw email-adres.
  4. Nadat je een beschikbare gebruikersnaam hebt gekozen, kies je een wachtwoord door het volgende invulveld aan te klikken. “Maak een wachtwoord“.
  5. Tijdens het invullen van het wachtwoord-veld verschijnen bolletjes.
  6. Klik op volgende en vul de gevraagde gegevens stap voor stap aan.
  7. Als laatste stap zal Outlook vragen om een reeks tekens over te typen om te bewijzen dat je geen robot bent. Het kan ook gebeuren dat je een telefoonnummer moet linken ter verificatie.
  8. Proficiat u heeft nu een Microsoft-account met eigen Hotmail-adres aangemaakt!

Volg bovenstaande stappenplan voor het aanmaken van een nieuw Hotmail-account. Je zult zien dat het helemaal niet moeilijk is. De vernieuwde aanmaakpagina zal je stap-per-stap begeleiden via korte instructies. Lees goed wat er staat en je bent zo klaar. Zorg alvast dat je een gsm of smartphone bij de hand hebt. Die heb je soms nodig tijdens de laatste stap.