Hotmail diensten terugvinden

Door de verschillende nieuwe namen die Hotmail heeft gekend, zijn ook een aantal productnamen anders. Zo is bijvoorbeeld Sky drive (voor bewaren van bijlagen en bestanden) omgetoverd tot One Drive. Andere diensten zoals agenda hebben dezelfde naam behouden.

Hotmail diensten terugvinden

Voor welke diensten kan ik mij aanmelden bij Hotmail? De meest gekende reden dat mensen een Hotmail account aanmaken, is omdat ze graag een persoonlijk e-mailadres willen vastleggen. Daarnaast voorziet Hotmail nog tal van andere diensten. Als u zich vandaag wilt aanmelden bij Hotmail, krijgt u volgende zaken helemaal gratis:

Om toegang te krijgen tot de diensten kun je het best vanuit de mailbox startpagina (na inloggen) klikken op het vierkantje in de linkerbovenhoek. Daar zal een menu openklappen met de verschillende apps beschikbaar.

Gratis e-mailadres

Met het gratis e-mailadres van Hotmail krijgt u een uiterst persoonlijk mailadres waarmee iedereen uw inbox kan bereiken. Omdat het kan gebeuren dat uw naam reeds wordt gebruikt door een naamgenoot, worden er verschillende extensies (na het @-teken) aangeboden. De meest bekende zijn natuurlijk @hotmail.com, @outlook.com.

Personen

Met het ingebouwde adresboek kunt u eenvoudig bijhouden wie welk e-mailadres heeft. Personen is de nieuwe naam voor ‘contacten’. Als u een mail wilt versturen, openen de contacten automatisch. U hoeft zo enkel nog te klikken op de gewenste ontvanger van uw bericht. Je kunt zelf ook extra gegevens toevoegen zoals telefoonnummers en thuisadressen. De contacten van Hotmail kunnen ook eenvoudig worden geëxporteerd en geïmporteerd, waardoor deze compatibel zijn met andere adresboeken zoals bijvoorbeeld die van Gmail of Windows Mail.

Online agenda

Online agenda is een handige tool die u kunt gebruiken als virtuele planning. Met de mogelijkheden van tegenwoordig is het geen enkel probleem om een Hotmail agenda te synchroniseren met uw smartphone, tablet of ander computer. Daarbovenop kan de agenda een herinneringsmail sturen wanneer een belangrijke afspraak te gebeuren staat. Om synchronisatie  in te stellen met je smartphone moet je wel zorgen dat je je mobiele mailclient instelt om IMAP te gebruiken en niet POP3. (Staat normaal vanzelf al goed)

One Drive

De One Drive (vroeger Skydrive) is een online opslagruimte die eenvoudig kan worden ingezet als backup-ruimte of om bijlagen in te bewaren. Soms kan het ook handig zijn, wanneer je grote bestanden wilt versturen, om deze via OneDrive op te laden en daarna een download-link te versturen. Een ander voordeel is namelijk dat u voortaan deze documenten overal op elke computer, tablet of smartphone kunt raadplegen. Gelijkaardige alternatieven zijn hiervoor Google Drive of Dropbox.