Hotmail naamswijzigingen

In de loop der jaren is de naam van Hotmail verschillende keren gewijzigd. De meest recente naam is Outlook. Het maakt vanaf nu deel uit van de gratis e-mailservice gekoppeld aan elk Microsoft account. Oude Hotmailaccounts zijn automatisch overgezet.

Hotmail naamswijzigingen

Hotmail kent een bewogen geschiedenis. De populaire e-mailservice is meermaals van naam veranderd. Het concept is wel altijd hetzelfde gebleven: een gebruiksvriendelijke mailervaring door de eindgebruiker centraal te stellen.

In 1996 was Hotmail in handen van twee self-made softwareontwikkelaars: Jack Smith en Sabeer Bhatia.  Beide uitvinders wilden samen de beste website lanceren om email-berichten te kunnen beheren. Een jaar later waren ze hierin geslaagd met Hotmail. De softwaregigant Microsoft had onmiddellijk interesse en kocht hun bedrijf voor 400 miljoen Amerikaanse dollar.

Hotmail kreeg voor het eerst een naamswijziging in 1998 naar MSN Hotmail. Het was een schot in de roos, want steeds meer gebruikers meldden zich aan voor de mailservice.
Tijdens de dot-com periode, in de jaren 2000, werd het e-mailadres noodzakelijk om te kunnen aanmelden voor de talrijke online-services die toen ontpopten. De online ondernemingen raadden allemaal Hotmail aan. De term ‘Hotmail aanmelden’ was toen het equivalent voor de term  ‘Facebook aanmelden’ vandaag. Daarnaast werd de nieuwe MSN Hotmail chatdienst razend populair.

Toen andere diensten de sociale media rol opnamen (Netlog, Facebook) wou Hotmail opnieuw de klemtoon leggen op de essentie van hun diensten: email. In 2009 werd Hotmail omgedoopt tot Windows Live Mail. Drie jaar later, in 2012, verdween de naam Hotmail voorgoed. Hotmail is vandaag niet langer een geregistreerd merk van Microsoft. Hotmail is vandaag Outlook geworden.

Een tijdlijn met de verschillende namen die Hotmail heeft gekend doorheen de geschiedenis

Hotmail  diensten gebruiken vandaag

Hotmail is officieel verleden tijd hoewel de naam nog steed wordt gebruikt in de volksmond.  Gebruikers hoeven zich ook geen zorgen te maken, want Outlook is met de jaren steeds beter geworden. Ook opmerkelijk is dat het nog steeds mogelijk is om een nieuwe @hotmail te registreren. Indien je al een Hotmail-adres had aangemaakt, kun je nog steeds gewoon aanmelden door in te loggen via Outlook (Microsoft account). Ga naar de pagina inloggen voor uitgebreide login mogelijkheden en instructies. Tot slot hebben  ook tal van diensten een nieuwe naam gekregen. Kijk op de pagina Hotmail diensten terugvinden voor meer informatie.